23 noiembrie 2009: În prag de iarnă

Concurs în desfăşurare
 • Săptămâna aceasta de desfăşoară prima probă a concursului Vin sărbătorile, copiii trebuie să-i trimită lui Moş Crăciun o scrisoare cu totul specială: împodobită cu desene, colorată frumos. Şi, pentru a fi mai convingător, trebuie ca în plic, pe lângă scrisoare, să-i trimită moşului un desen, care să-i arate ce faptă bună a făcut copilul anul acesta, faptă care merită răsplătită de Crăciun cu un cadou din partea lui.

Scrisoare catre Mos Craciun
Scrisoare catre Mos Craciun

Premianţii ultimului
concurs

Grupa Pitici-Năzdrăvani:

Roxana
Iris
Iris
1. Roxana (225p.)
2. Flavia  (212p.)
3. Iris   (202p.)
Grupa Năzdrăvani:
Petra
Andra
Oana
1. Petra (373p.)
2. Andra  (367p.)
3. Oana  (359p.).

Splash

Noutăţi
 • Un nou episod din seria de povestiri Aventurile lui Naz şi Ani în dulapul cu rechizite: În prag de iarnă

  Naz şi Ani îşi petreceau dimineaţa împreună, pe pervazul ferestrei. Priveau curtea goală, unde acum câteva săptămâni răsunau, vesele, glasuri de copii.

  - Uite, Naz, ce trist pare totul! O pală rece de vânt mai zburătăceşte câteva frunze zgribulite. Şi e aşa pustiu…

  Naz răsfoia calendarul, şi rupea ultima pagină de toamă, 30 noiembrie. 
  - Ani, nu mai fii tristă! Uite, s-a terminat toamna, tocmai am rupt ultima pagină din calendar! De astăzi începe iarna. 
  - Şi? Ce va fi aşa special? Citeste povestea

Familia lui Lipici

Subiecte
recente
 • Brăduţ din hârtie glasată (colaj tridimensional) Cele mai originale felicitări de sărbători sunt cele tridimensionale. Iată cum poţi construi singurel şi foarte uşor o felicitare-brăduţ. Materiale necesare: hârtie glasată verde, (două coli), un beţişor de frigărui, o bucată de polistiren, puţină plastilină, lipici, hârtie glasată sau creponată pentru decor, foarfecă decorativă.

 • Prima mea carte de CraciunEditura Crişan. [...] Preţul moderat, potrivit cu ceea ce oferă din punct de vedere al aspectului grafic. Am citit-o pe loc. Povestea este amuzantă, Moşul pare un bunic, ce întregul an are grijă de spiriduşi, o gaşcă zgobie de copii. Apoi, când încep să sosească scrisorile copiilor, toţi îşi iau rolul în serios şi încep fabricarea jucăriilor. [...] Mi-a plăcut călătoria în jurul lumii, şi instantaneul surprins din viaţa fiecărui copil. European, japonez, australian, african, chiar şi eschimos, toţi copiii sunt la fel, fiecare are o dorinţă pentru Moş Crăciun.

 • Fulgi de zapada din coli de hartie Ce ar fi iarna fără magia primului fulg de nea? Cine nu a stat cu palma întinsă, încercând ca preţ de o secundă să savureze cât mai mult din minunea acelui mic cristal de apă? Fiecare este unic, nu poţi întâlni doi fulgi la fel. Şi iarăşi, de câte ori nu am privit dimineaţa ferestrele împodobite cu originale flori de gheaţă? Atât de rece, şi totuşi atât de atrăgătoare? Poţi acum să-ţi împodobeşti fereastra cu fulgi de nea, confecţionaţi manual împreună cu copilul tău. Vor fi la fel de speciali, şi fiecare va fi unic în felul său. Nu încerca să realizezi doi la fel, se pierde magia…

Talente de Năzdrăvani îşi propune să creeze un mediu virtual în care părinţii să găsească pentru cei mici o ocupaţie creativă.
Proiectul în sine este încă la început, suportul tehnic va fi dezvoltat, dar ideea de joacă şi competiţie va rămâne.
Pe scurt, este vorba de "jocul de-a concursul" în care copiii sunt şi participanţi, şi juriu. Ceea ce este de aşteptat în urma
acestui joc este ca cei mici să dea dovadă de seriozitate în îndeplinirea temelor, responsabilitate în respectarea termenelor
şi obiectivitate în evaluarea muncii celorlalţi. Copilul are o ocupaţie moderna, legată de calculator, dar desfăşurată independent de acesta.

Acest email nu se vrea un spam. Dar, dacă mesajele pe acest subiect deranjează, este suficient să vă dezabonaţi de la ediţiile noastre de ştiri.
Este de dorit sa adăugaţi această adresă în agenda de mail, pentru a evita transformarea în spam.